Hlavní obsah

Dívka vypadla z lanovky, lidé ji chytili

Novinky, vps

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Z výšky zhruba osmi metrů spadla v sobotu z lanovky v zábavním parku ve státě New York 14letá dívka. Z kabiny visela za ruce už delší dobu, návštěvníci se tak stačili připravit a dívku zachytili.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: Dívka spadla v zábavním parku z lanovky, lidé ji chytiliVideo: Leeann Winchell, AP

 
Článek

Matthew Howard se v sobotu večer zrovna chystal opustit park, když vtom zaslechl, jak někdo křičí. Otočil se a spatřil dívku, jak visí z vozíku a křečovitě se snaží udržet. Vedle ní seděl její malý bratr, který volal o pomoc s tím, že svou sestru nedokáže udržet, napsala agentura AP.

Howard a jeho 21letá dcera Leeann se rychle přemístili přímo pod vozík, který se po chvíli zastavil. Stejný nápad mělo i pár dalších návštěvníků, pod lanovkou se tak brzy utvořila větší skupina.

Dívce po pár minutách došly síly a pustila se. Howard s dcerou to odnesli, náraz padajícího těla je srazil na zem.

„Nemohl jsem ji nechat umřít. Nikdo se nechce postavit pod padající tělo, ale nešlo jen stát a dívat se,“ citoval Američana web listu The Guardian.

Ostatní návštěvníci dívku přenesli k záchranářům, poté byla převezena do nemocnice. Při pádu neutrpěla žádná vážná zranění.

Zástupci zábavního parku v prohlášení uvedli, že se nezdá, že by na lanovce došlo k nějaké závadě. I přesto raději do vyšetření incidentu na atrakci přerušili provoz.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám