Hlavní obsah

Dívka svým šepotem navozuje lidem „mozkový orgasmus“

Novinky, zkr
Maryland

Osmadvacetiletá Ruska žijící v americkém Marylandu založila svou kariéru na šeptání. A vypadá to, že to byl zřejmě dobrý nápad. Její šeptem mluvená videa mají na internetu obrovský úspěch, navozují totiž divákům pocit blaha přirovnávaný k „mozkovému orgasmu“.

BEZ KOMENTÁŘE: Dívka si svým šeptáním podmanila milióny lidí

 
Článek

Blondýna vystupující pod jménem Maria nahrává videa, na kterých tichým podmanivým hlasem hovoří v podstatě o ničem, píše server listu The Daily Mail. Podle odborníků se jedná o ASMR (Autonomous Sensory Meridian Response - samostatná smyslově-meridiánová reakce), tedy jev, který navozuje příjemné uvolňující pocity. Psychologové si nad tímto fenoménem, dříve nazývaným mozkový orgasmus či masáž, stále lámou hlavy.

BEZ KOMENTÁŘE: Blondýna na své diváky šeptá i rusky

Maria natočila své první dílko v únoru 2011, od té doby navodila blaho miliónům diváků. Některé z videí nahrává i ve své rodné ruštině. Přitom je doplňuje zvukovými efekty, jako například klepáním nehtů na dřevěné držadlo kartáče či projížděním prstů přes jeho hroty.

Většina lidí v diskuzích se shodla, že po zhlédnutí se cítili být v klidu. Někteří ale naopak uvedli, že je Mariin hlas velmi iritoval. Důležité u takovýchto videí je sledovat záznam se sluchátky na uších.

BEZ KOMENTÁŘE: Muž napodobuje zvuky deště

Výrobou podobných spotů se zabývá po celém světě řada lidí, ty Mariiny patří ale k nejsledovanějším. Někteří tvůrci přitom téměř nehovoří a de facto jen imitují různé zvuky, jako například šumění deště.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám