Hlavní obsah

Dětské utkání se zvrhlo v bezhlavou rvačku otců

Novinky, Markéta Klánská
Columbus

Dětské sportovní zápasy jsou plné emocí, které neprojevují pouze malí sportovci, ale i jejich rodiče. Snadno se pak stane, že dojde nejen k slovní přestřelce, jako v pátek při baseballovém utkání 12letých dětí v americkém Columbusu. Dva otcové se dostali do křížku a rozdělit je musela až policie.

BEZ KOMENTÁŘE: Otcové se poprali na baseballovém zápase svých synů

 
Článek

Šestatřicetiletý Iram King po zápase okresů Northern a Harris na dětském šampionátu údajně okřikl o dva roky staršího Charlese Davidsona, aby ztlumil hudbu, kterou přehrával. Rozhořela se mezi nimi ostrá slovní přestřelka, která se záhy změnila v pěstní souboj.

Šokovaní přihlížející se marně snažili muže od sebe oddělit, až se do toho ozval dětský hlásek, že je potřeba zavolat policii.

„No tak, dospělci. Odtrhněte se od sebe a jděte příkladem,“ křičel jeden z přihlížejících. Muži ale neuposlechli a vznikl chaos. Do souboje se podle záběrů navíc přimíchali i další lidé.

Trapné a odporné chování

„Když jsme dorazili na místo, už byla rozepře vcelku pod kontrolou. Vzhledem k povaze případu a k tomu, že byly všude kolem děti, jsme nechtěli nikoho zatýkat. Cítili jsme ale, že musíme něco udělat,“ uvedl Mark D. Starling z policie v Columbusu.

Dva lidé tedy z bezpečnostních důvodů dostali pouta a King i Davidson byli obviněni z narušování veřejného pořádku.

„Je to velmi trapné, a to nejen pro oba týmy, ale i pro celý Columbus,“ svěřil se televizi Fox News prezident a pořadatel dětského baseballového šampionátu Little League Rick Chadwick, který se po zápase zrovna chystal předat dětem medaile.

„Je to asi ta nejodpornější záležitost, kterou jsem kdy za ta léta vedení ligy viděl,“ odsoudil chování rozzuřených rodičů Bernard Ashley, pořadatel šampionátu.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám