Hlavní obsah

Demonstranti se převlékli za bradavky

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Několik demonstrantů se ve středu sešlo v netradičním převleku před sídlem společnosti Facebook, aby vyjádřili nesouhlas s blokováním explicitního obsahu. Za ten společnost považuje třeba odhalené bradavky, za což hrozí smazání fotografie a zablokování účtu.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

Protestující pochodují k londýnské pobočce Facebooku kvůli obrázkům bradavekVideo: AP

 
Článek

Desítky demonstrantů na plánovanou akci dorazily v kostýmu nafukovacích ňader s odhalenými bradavkami. Společně zpívali písničky a celá akce se nesla v poněkud legračním tónu, jak dokazují záběry, které zveřejnila agentura AP.

Vzbudila ho bolest. Zjistil, že je postřelený

Koktejl

Aktivisté chtějí přimět společnost Facebook, aby neblokovala fotografie a videa s odhalenými bradavkami. Naráží na svobodu žen, které například překonaly rakovinu prsu, bez omezování se mají podle demonstrantů ukazovat také lékařské fotografie.

V současné době Facebook podobný obsah hojně blokuje a maže. V případě, že uživatel opakovaně poruší zásady společnosti, může mu být dočasně či trvale zablokován účet.

Reklama

Výběr článků

Načítám