Hlavní obsah

Dánská kampaň "Uhoď tu mrchu" vyvolala kritiku z celého světa

Novinky, Jakub Kynčl

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Kodaň

Měla to být inovativní kampaň proti násilí, ale vyvolala více debat než samotná problematika, na kterou se snaží celá kampaň upozornit. Kampaň Hit The Bitch (slušně přeloženo Uhoď tu mrchu) je totiž velmi kontroverzní a na násilí upozorňuje podivnou hrou, ve které můžete mlátit ženu, jež vám za to nadává. Velmi dobře přitom vidíte, jaké rány ženě způsobujete.

Článek

Záměry autorů kampaně byly možná čisté, avšak výsledek je přinejmenším podivný. Dánská internetová kampaň si získala obrovskou kritiku ze všech stran, vzhledem k tomu, že vše působí velmi reálně. Přesněji řečeno až příliš.

Hra vás hodnotí za to, jak jste brutální na škále 100procentní bábovka až 100procentní gangster. Při každém úderu vidíte nové zhmožděniny a rány, které jste na ženě napáchali. Když dosáhnete hodnocení 100procentní gangster, tak se místo tohoto nápisu objeví na obrazovce nové hodnocení - 100procentní idiot a žena upadne na podlahu.

Stránky mimo Dánsko nepřístupné

Organizace na ochranu žen z celého světa tvrdí, že je dobré, že se tímto společenským problémem Dánové zabývají, avšak dodávají, že toto je velmi špatná a nevhodná cesta.

Internetové stránky kampaně byly pro krátké době znepřístupněny pro všechny počítače s jinou než dánskou IP adresou vzhledem k obrovskému zájmu zahrát si násilnickou hru.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám