Hlavní obsah

Čtyřletý chlapec volal na tísňovou linku, aby si policisté přijeli prohlídnout hračky

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Tísňové linky po celém světě dostávají mnoho nežádoucích hovorů. Většina z nich ztěžuje dispečerům práci, některé jim ale naopak vykouzlí úsměv na tváři. Do této kategorie patří i telefonát čtyřletého chlapce, který se dovolal na tísňovou linku novozélandské policie.

Novozélandský policista se přijel podívat na chlapcovy hračkyVideo: New Zealand Police

 
Článek

Záznam hovoru pocházejícího z novozélandského Jižního ostrova zveřejnila v pátek na svém facebookovém účtu novozélandská policie.

„I když nepodporujeme děti, aby volaly na 111 (novozélandská tísňová linka – pozn. red.) a chlubily se svými hračkami, tohle bylo příliš roztomilé, abychom se o to nepodělili,“ uvedla policie.

Na záznamu je slyšet dispečerka, kterou překvapí, když v telefonu uslyší dětský hlásek. Následně v jejím hlase zazní úleva, když jí malý chlapec sdělí, že by chtěl policii ukázat své hračky.

Jsem unavený, volal Američan opakovaně na tísňovou linku. Odpočine si za mřížemi

Koktejl

Dispečerka se ještě zeptá na adresu, to už si ale na druhém konci telefon bere dospělý muž a vysvětlí, že jde o omyl.

Po konci telefonátu nicméně dispečink pošle na místo policistu. Aby se opravdu přesvědčil, že je vše v pořádku, a hlavně proto, aby splnil chlapcovo přání.

„Zasahující“ policista se pak ujistil, že chlapec má opravdu „cool“ hračky, a navíc ho poučil, že se tísňová linka má používat úplně k jiným účelům. Šťastnému kloučkovi pak na oplátku ukázal policejní auto a pustil pro něj majáky.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám