Hlavní obsah

Čtyřletou holčičku našli v lese po 48 hodinách. Hlídal ji její pes

Novinky, tcs

Dvoudenní drama s dobrým koncem se minulý týden odehrálo v americkém státě Alabama. Během vycházky se tam ztratila čtyřletá Evelyn Sidesová. Stovky dobrovolníků pomáhaly policistům v hledání. Dívku se podařilo najít po dvou dnech. Na místo, kde se nachází, policisty štěkotem upozornila fenka Lucy, která byla celou dobu dívce po boku a hlídala ji.

Foto: Lee County, Alabama Emergency Management Agency

Evelyn Sidesová krátce po nalezení

Článek

Malá Evelyn se ztratila minulou středu, když ji a její sestru hlídala sedmdesátiletá chůva. „Vyšly jsme si na procházku, ale byla jsem příliš rychlá,“ svěřila se už z bezpečí svého domova dívka na videu, které na Facebooku minulou sobotu sdílela její rodina. Zatímco se chůva starala o sestru, Evelyn se brzy ztratila z dohledu a najednou nebyla nikde k nalezení.

Naštěstí s ní dokázala udržet krok alespoň fenka Lucy, která jí byla neustále po boku. „První noc jsem spala u silnice, druhou pak na místě, kde mě našli,“ uvedla Evelyn.

Zpráva o ztracené dívence vyburcovala policisty okresu Lee k horečné pátrací akci. Kromě policistů se do ní následně v pátek zapojily stovky dobrovolníků. Jak je v těchto případech obvyklé, nasazen byl rovněž vrtulník s termovizí a drony.

Ztracený pes se sám nahlásil na policii. Když mu nepomohli, odešel

Koktejl

Celá oblast je velice řídce obydlená a zalesněná, dívku se tak podařilo najít až během pátečního odpoledne. Pátrající skupinu upozornil na Evelyn štěkot fenky Lucy. Ta se od ní nehnula, dokud dívka nebyla v bezpečí policistů. Pak však rozradostněně utekla pryč. Policisté později zjistili, že běžela přímo domů.

„Bylo to velmi emocionální,“ popsal pocity po nalezení dívky místní šerif Jay Jones listu Alabama Local News. „Dobrou zprávu jsme hodně potřebovali. A tohle byla skvělá zpráva v této době, kdy si myslím, že ji lidé vzhledem k tomu, co se děje, potřebují nejvíce,“ dodal.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám