Hlavní obsah

Čtrnáctiletý chlapec s obřími chodidly si poprvé v životě obuje boty

Novinky, zkr

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Šanghaj

Nosit boty nebo normálně utíkat, to bylo odjakživa největším snem čtrnáctiletého Wej-sin Menga z čínské autonomní oblasti Kuang-si Čuang. Chlapec totiž od raného dětství trpí vzácnou chorobou, kvůli které mu chodidla narostla do gigantických rozměrů. Nyní se podrobil operaci a přiblížil se tak splnění svého snu, informovala agentura Reuters.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: Čtrnáctiletý chlapec měl tak obrovská chodidla, že musel chodit bez botVideo: Reuters

 
Článek

Celý svůj život, v létě i v tuhé zimě, musel Meng chodit bosý. Když mu byl zhruba jeden rok, jakoby mu nabobtnala chodidla a prsty na nohou se zkroutily. Jeho obří nohy se nevešly do žádných bot.

Poté, co jeden z jeho učitelů umístil na školní web zprávu o Mengově stavu, zkontaktovala ho Dětská nemocnice v Šanghaji a nabídla mu zdarma pomoc.

„Přeji si, abych mohl nosit boty jako moji spolužáci. Abych mohl běhat stejně rychle, jako oni. Abych mohl jít, kamkoliv chci,“ svěřil se se svým trápením chlapec.

Ve čtvrtek lékaři provedli první ze série operací. Zákrok trval přes čtyři hodiny. „Operace byla úspěšná. Očekáváme, že levá noha se uzdraví uspokojivě, ale pravá bude vyžadovat ještě další ošetření ve dvou nebo ve třech fázích,“ uvedl lékař Chao Jing.

Vrátit chodidla do původní podoby se podle něj povede tak na 70 procent. Nejvhodnější dobu na léčbu totiž kvůli nedostatku financí Meng propásl. Ve speciálně upravených botách by ale mohl začít chodit už za dva nebo tři týdny.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám