Hlavní obsah

Čokoládové velikonoční vajíčko váží 200 kilogramů a má přes 400 tisíc kalorií

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Vajíčko je neodmyslitelným symbolem Velikonoc, a tak se jeden z dubajských hotelů rozhodl zařadit ho v tomto období do své interiérové dekorace. Vajíčko to není jen tak ledajaké, váží totiž celkem 200 kilogramů a ještě ke všemu je z čokolády. Jedná se tak údajně o největší čokoládové vajíčko v celém emirátu.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: V dubajském hotelu vytvořili 200kilogramové velikonoční vajíčko z čokoládyVideo: Reuters

 
Článek

Neobvyklý výrobek má na starosti hotel Fairmont Dubai. Na velikonočním vajíčku, které je nyní vystaveno v jeho vstupní hale, pracovala trojice kuchařů více než měsíc. V hotelu bude vystaveno do 8. dubna.

„Na výrobu vajíčka bylo použito více než 100 kilogramů čisté čokolády, obsahuje tak přes 400 tisíc kalorií. Byla to velká výzva, ale nyní můžeme říct, že máme největší velikonoční vajíčko z čokolády v Dubaji,“ svěřil se agentuře Reuters jeden z kuchařů Romain Castet.

Rovněž dodal, že hosté jsou z vajíčka nadšení. „Finální dekorace jsme dodělávali až ve vstupní hale. Lidé se zastavovali a ptali se, o co se jedná a zda je to skutečně z čokolády. Nemohli tomu uvěřit, bylo skvělé je sledovat,“ řekl.

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám