Hlavní obsah

Cirkus Houdini nechal deset lvů v opuštěném kempu a odjel

Novinky, Dagmar Plecháčová
Buenos Aires

Necelých třicet kilometrů od argentinské metropole Buenos Aires v oblasti Florencio Varela se ve středu našlo deset opuštěných lvů. Podle policie je v nevyužívaném kempu zanechal cirkus Houdini. Čtyři samice a šest samců se tam tísnilo za klecí v šesti malých přívěsech. Policisté se o zvířatech dozvěděli díky upozornění od poblíž žijících obyvatel.

Článek

Ošetřovatel z místní zoologické zahrady Leonardo Lopez uvedl, že zvířata byla držena ilegálně a jejich další osud závisí na rozhodnutí soudu. Lvi však do zoo byli převezeni a prý si po zdravotní stránce vedou velice dobře.

„V tomto kempu bylo zabaveno deset lvů. Zvířata neměla povolení, aby zde mohla být. Pocházejí z cirkusu, který působil v jiné oblasti. Zdá se, že je neměli kam dát, a tak je nechali tady, ale nevíme jak. Mysleli jsme, že je toto místo uzavřené. Lvi jsou nyní umístěni sem do Valera Zoo, kde čekáme, jak rozhodnou soudy a kde zvířata skončí,“ uvedl Lopez.

Majitel cirkusu Houdini se hájil, že zvířata byla v přívěsech, ne opuštěná a dodal, že má povolení k použití zvířat ve své show.

Reklama

Výběr článků

Načítám