Hlavní obsah

Čínská studentka používala v hodině mobil, za trest ho musela rozbít kladivem

Nemilosrdný trest dostala v pátek studentka jedné ze škol ve městě Sin-siang v čínské provincii Che-nan. Když ji učitel během vyučování nachytal s mobilním telefonem, nařídil jí, aby ho před zraky svých spolužáků rozbila kladivem. Škola se k incidentu prozatím nevyjádřila, píše deník Daily Mail.

Foto: Profimedia.cz

Studentka musela svůj mobil rozbít kladivem.

Článek

Na záběrech je vidět, jak studentka bouchá kladivem do svého mobilu, zatímco učitel jejímu konání přihlíží. Video údajně pořídil další učitel, který ho následně umístil na sociální sítě, aby si z něj ostatní studenti vzali příklad.

„Mobily si do školy brát nemůžeme. Naše spolužačka byla při používání mobilu přistižena a musela ho rozbít,“ svěřil se nejmenovaný student ze stejné třídy.

Škola k incidentu nevydala žádné oficiální vyjádření. Uživatelé sociálních sítí mají na věc rozličné názory. Zatímco jedná část se učitele zastává, druhá tvrdí, že trest byl nepřiměřený a že na něco podobného nemá právo.

„Jako rodič plně stojím za rozhodnutím učitele,“ napsala jedna z komentujících. „Za porušení školních pravidel musí nést následky. Měla by být vyloučena,“ tvrdí další.

„Chápu, že porušila pravidla, ale žádat ji, aby zničila svůj mobil, se mi zdá trochu přespříliš,“ tvrdí komentující s opačným názorem. „Učitel k něčemu takovému nemá žádné právo,“ přidává se k němu další.

Reklama

Výběr článků

Načítám