Hlavní obsah

Číňanovi je 91 let, podprsenky však vyrábí stále se stejnou vášní

Novinky, Jakub Kynčl

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Peking

Zatímco jiní důchodci tráví svůj čas odpočinkem, 91letý Žan Jü-šeng z Číny nezahálí. I přes svůj vysoký věk je celý den zavřený ve svém krejčovském království a vyrábí tam podprsenky. Nejsou sice podle poslední módy, zákaznicím je ale vyrábí na míru.

Článek

Žan Jü-šeng se narodil v roce 1918 na venkově. když mu bylo 15 let, otec ho poslal do města, aby se vyučil u krejčího. Mladého chlapce tehdy poprvé zaujala ruční výroba podprsenek. Tehdy se jí však ještě nevěnoval. Teprve ve čtyřicátých letech se k tomu byznysu dostal poprvé a zcela ho pohltil. Stal se z něj oficiální výrobce podprsenek.

Když po několika letech zkrachoval obchodní dům, pro který Číňan podprsenky vyráběl, rozhodl se Jü-šeng otevřít svůj vlastní obchod, ve kterém začal ženám šít podprsenky na míru. Přestože se během let stěhoval do různých částí města, mnoho zákaznic za ním stále jezdilo i nadále, jelikož byly již na jeho prádlo zvyklé.

"Pracoval jsem pro desítky tisíc žen, mnoho žen sem chodilo pěšky, mnoho jezdilo auty či dorazilo z úplně jiných provincií. Pracuji dobře, některé ženy říkají, že se jen chvástám. Ale kdo bude stále jezdit za někým, kdo se umí akorát tak chvástat? Nikdo," okomentoval svou práci Jü-šeng.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám