Hlavní obsah

Číňan zažaloval manželku kvůli ošklivosti jejich dcery. A vyhrál

Peking

Jednatřicetiletý Číňan Ťien Feng žaloval svou manželku za to, že jej tahala za nos ohledně vzhledu. Při rozvodu požadoval odškodné za to, že se narodila velmi ošklivá a nikdy mu neřekla, že prodělala plastickou operaci. Na vše se přišlo až po narození dcery. Muži ze severní Číny daly soudy zapravdu a potvrdily mu právo na tučné odškodné. Žena Fengovi vyplatit v přepočtu zhruba 2,25 miliónu korun.

Foto: China Daily, Novinky

Z Číňanky se stala kráska. Geny ovšem neošálila, a dcera se tak podobala jejímu starému já.

Článek

Manželství jim klapalo a Fengova manželka byla krasavice. Když se jim ale narodila dcera, otec se zhrozil, jak je „neskutečně ošklivá“. Myslel si tak, že ho žena podvedla a dítě je podobné nevzhlednému biologickému otci.

V tu chvíli se ale choť přiznala, že sama bývala velmi ošklivá a její současnou vizáž vytvořili plastičtí chirurgové, kterým za to zaplatila v přepočtu 1,9 miliónu korun. Žena se nechala operovat předtím, než se s Fengem seznámila a nikdy mu o své původní vizáži neřekla.

Číňan se cítil být podveden, zažádal o rozvod a také požadoval od ženy odškodnění za podvod. Soudce s Fengem souhlasil, manželství rozvedl a přiřkl mu odškodnění ve výši 750 tisíc čínských jüanů, tedy dva a čtvrt miliónu korun.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám