Hlavní obsah

Čína zakázala striptýz na pohřbech

Novinky, Famous
PEKING

Čínští zákonodárci zatrhnou striptýz na pohřbech. V některých oblastech Číny přitom jde o tisíciletou tradici. Rozhodli se tak poté, co policie zadržela na jednom z pohřbů v provincii Jiangsu pět striptérek. Podle čínských médií byly vzaty do vazby za "obscénní vystupování" na pohřbu jednoho z farmářů.

Článek

Policie uvedla, že striptérky přilákaly na poslední rozloučení přes dvě stě hostů. Ty všechny musí nyní vyslechnout jako svědky. "Striptýz je běžnou součástí našich pohřbů již odpradávna. Snažíme se tak přilákat diváky. Místní totiž věří, že čím více lidí pohřeb navštíví, tím více je mrtvý vážený a uctěný," řekl jeden ze starousedlíků.

Zákonodárci ovšem mají jiný názor, a tak podobné pohřby označili za "přestupek". Policie nyní může potrestat každého, kdo se na pohřbu svlékne do naha.

Reklama

Související témata:

Související články

Píseň na pohřbu? Vede Queen

Pětina Evropanů by si přála, aby jim na pohřbu zněla píseň The Show Must Go On od skupiny Queen. Podle zjištění hudební televizní stanice Music Choice...

Japonsku ubývá místa pro mrtvé

Pohřebním službám se v Japonsku daří. Jen málo národů je tak bohatých jako Japonci, či tak okouzlených technicky vyspělými a pompézními rituály odchodu...

Výběr článků

Načítám