Hlavní obsah

Chůva vezla kočárek i s dítětem na korbě pickupu, zatkla ji policie

Novinky, Markéta Klánská
Daytona Beach

Chůva z Daytona Beach na Floridě byla minulý týden obviněna ze zanedbání péče o dítě, které hlídala. Kočárek i s dítětem uvnitř totiž naložila na korbu pickupu, s nímž jeho řidič vjel do plného provozu na silnici.

Článek

Lidé, kteří dítě v kočárku na korbě spatřili, okamžitě zavolali na tísňovou linku. Jeden z řidičů dokonce několik kilometrů pickup následoval, dokud se na scéně neobjevila policie, která kočárek i s dítětem z korby auta sundala.

Vyšetřovatelé z policejního oddělení v Daytona Beach označili ženu jako 23letou Keyonu Davisovou, která v té době hlídala Terrance McClaina, osmiměsíčního syna své kamarádky.

Chůva se ve čtvrtek objevila před soudem a nic nenasvědčovalo tomu, že by si byla vědoma nějakého svého pochybení. Naopak uvedla, že děti hlídá už mnoho let a nikdy si nepovšimla, že by policie její chování označila jako nebezpečné vůči dětem. Argumentovala také tím, že kočárek pevně držela.

„Dítě se mohlo zranit pouze ve chvíli, kdyby pickup havaroval,“ řekl u soudu chůvin obhájce.

„Přesně! Nikdo vám nedá žádnou příručku nebo něco, kde by se dalo vyčíst, co přesně je zanedbání, a co ne,“ zareagovala na to Davisová.

Nejde o zanedbání péče, dítě nebylo zraněno

Veřejný obhájce u soudu zastával názor, že obvinění z těžkého zanedbání péče je v tomto případě příliš tvrdé. Dítě přece jenom nebylo nijak zraněno. Žalobci a soudce ovšem shledali incident jako velmi znepokojující.

„Stačilo málo a dítě mohlo z korby pickupu vyletět. Kdyby to bylo něco tak běžného, jezdilo by tímto způsobem mnohem víc lidí,“ řekl Mike Chitwood, velitel policie v Daytona Beach.

Davisová byla nakonec propuštěna na základě písemného slibu, že se bude od Terrance McClaina držet daleko. Do případu se posléze zapojil i úřad sociální péče, který nyní vyšetřuje jak Davisovou, tak matku dítěte. Policie dokonce předvolala i řidiče pickupu za bezohlednou jízdu, uvedla televize WHEC.

Reklama

Výběr článků

Načítám