Hlavní obsah

Chtěl se po ránu přitulit k přítelkyni, místo toho objal lišku

Novinky, vps

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Londýn

S pořádným šokem se musel hned po ránu vyrovnat Brit Leon Smith. Ležel v posteli, když vtom ucítil, jak k němu něco skočilo a olizovalo mu krk. Domníval se, že to je jeho kočka a začal ji hladit a zároveň se otočil, aby se přitulil k přítelkyni, která už ale byla pryč. Najednou si uvědomil, že zvíře má na kočku příliš hrubou srst. Otevřel proto oči a zjistil, že v ruce drží lišku.

Foto: Profimedia.cz

Leon Smith u dvířek, kterými se liška dostala do domu

Článek

Liška se dostala do domu v jihozápadním Londýně dvířky pro kočku. Evidentně nehledala jídlo, protože prošla okolo kuchyně a zamířila do ložnice ve druhém patře, kde se uvelebila v posteli.

Ospalý Smith, který pracuje z domova a může si tak přispat, po spatření lišky vyletěl z postele jako střela. Po chvíli se vzpamatoval a popadl mobilní telefon, aby pořídil důkaz nečekaného setkání. Zvíře překvapivě neuteklo, ale jen na 30letého muže zíralo. Po pár minutách, kdy nevěděl, co má dělat, začal na lišku křičet a ona konečně utekla.

Foto: Profimedia.cz

Takto se Smithovi podařilo nechtěného a nečekaného návštěvníka vyfotit v posteli

„Nemohl jsem tomu uvěřit, byla tak klidná. Jen na mě zírala. Přesunula se na kraj postele a já jsem sáhl pro mobil a pořídil fotky. Pak seděla ve dveřích, stále se na mě koukala. Uvěznila mě,“ řekl Smith listu The Daily Mail.

Smithova partnerka Sophie Merrellová, která byla v době incidentu na cestě do práce, se nejprve fotografii s liškou smála, ale poté se začala bát, aby se zvíře náhodou nevrátilo.

„Lišky se kontaktu s lidmi většinou vyhýbají a k podobným situacím dochází jen velmi zřídka,“ okomentoval událost mluvčí britské Královské společnosti na ochranu zvířat.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám