Hlavní obsah

Chtěl letět do Londýna, probudil se cestou do Las Vegas

Pořádné překvapení zažil koncem června britský obchodník, který v německém Kolíně nad Rýnem nastoupil do špatného letadla a přiletěl až do amerického Las Vegas. Namířeno měl přitom do Anglie, kde ho čekala těhotná manželka. Podle deníku Daily Mail, který o události informoval, muž cestoval německou nízkonákladovou aerolinií Eurowings.

Foto: Profimedia.cz

Palubní lístek Samuela Jankowskeho

Článek

Devětadvacetiletý finanční makléř Samuel Jankowsky se po pracovní schůzce v Kolíně nad Rýnem chtěl dostat zpět domů do anglického hrabství Essex. V letadle však musel vydržet o něco déle, než očekával, neboť místem přistání nebylo plánované letiště London Stansted, nýbrž letiště Las Vegas McCarran.

„Když jsem nasedl do letadla, nasadil jsem si sluchátka a usnul jsem. Po probuzení jsem si však na obrazovce všiml, že jsme již Velkou Británii přeletěli. Spolucestující mi řekli, že letíme do Vegas, nechápal jsem to,” líčí pro Daily Mail Jankowsky.

Foto: Profimedia.cz

Samuel Jankowsky a jeho rodina.

Skutečnost, že je na cestě do téměř devět tisíc kilometrů vzdáleného Las Vegas, ho rozrušila o to více, neboť na něj doma čekala manželka v sedmém měsíci těhotenství. Pomocí palubního wi-fi připojení ji ihned kontaktoval.

Viní leteckou společnost

Na letišti v Las Vegas s ním prý bylo zacházeno jako se zločincem. „Zacházeli se mnou jako s člověkem, který se pokusil vstoupit do USA bez víz. Dokonce mě dali do malé cely, kde mě celého prohledali,” řekl.

Jankowsky celý incident dává za vinu společnosti Eurowings. Zaměstnanci podle něj pochybili při kontrole palubního lístku. Kontrolovali ho prý celkem třikrát. Zpět do Anglie se nakonec dostal až o dva dny později. Kolín nad Rýnem je od Londýna vzdálen necelých 500 kilometrů, Jankowsky nakonec procestoval téměř 30 tisíc kilometrů.

„Tento případ se stal před několika týdny a byl už vyřešen. Pasažér prošel kontrolou a jeho doklady byly řádně prošetřeny federální policií,” řekl pro Daily Mail mluvčí společnosti Eurowings.

Reklama

Výběr článků

Načítám