Hlavní obsah

Chobotnice se schovala potápěči v ústech

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Na šnorchlování u Havajských ostrovů na konci srpna asi jen tak nezapomene Američan Shane Brown. Potkal totiž poměrně zvědavou chobotničku, která se rozhodla poměrně důkladně prozkoumat jeho obličej.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: Potápěčovi vplula do úst chobotniceVideo: Caters News / @shangerdanger , AP

 
Článek

Brown se s přáteli potápěl 27. srpna na jednom z populárních potápěčských míst u havajského ostrova Oahu. Jedna z chobotnic se zvědavě zajímala o jeho obličej a začala po něm šplhat.

Pak se rozhodla, že se schová do Brownovy ústní dutiny. „Možná ji něco poblíž vylekalo,“ uvedl Brown, který jen fascinovaně pootevřel ústa, když se mu tvor soukal dovnitř. „Hned jak se dostala dovnitř, začal jsem to točit,“ dodal potápěč.

Podle svých slov se trochu bál, aby mu vnitřek úst chobotnice nějak nezranila. „Ale byla na mě něžná,“ smál se Brown. Chobotnička vydržela v jeho ústech jen několik vteřin, pak se urychleně zase začala soukat ven.

„Nejspíš si uvědomila, že bych mohl být predátor já a nebylo to to nejbezpečnější místo,“ s humorem zakončil Brown.

Reklama

Související články

Lachtan profackoval kajakáře chobotnicí

Jen těžko uvěřitelný zážitek má za sebou novozélandský fotograf Kyle Mulinder. Když byl před nedávnem se svými kamarády poblíž města Kaikoura na Jižním ostrově...

Výběr článků

Načítám