Hlavní obsah

Chléb ze supermarketu ukrýval osminohé překvapení

Novinky, jky

Otázka „Co je to? Je to z těsta a má to osm nohou” může znít jako špatný vtípek, ale Maxine Grizzleová z anglického Birminghamu by na ni dokázala bez větších obtíží odpovědět. Odpověď by zněla: „Můj toastový chléb ze supermarketu.”

Foto: Profimedia.cz

Toastový chléb z pekárny Hovis. Ilustrační foto

Článek

Tmavý toastový chléb značky Hovis koupený v jednom z obchodů řetězce Asda v sobě ukrýval nehezké překvapení. Maxine Grizzleová pro britská média popsala chvíli, kdy její desetiletý syn Amaarn našel mezi dvěma plátky chleba mrtvého pavouka, který byl podle ní velký jako dvoupencová mince, která velikostí odpovídá zhruba již nepoužívanému padesátihalíři v ČR.

„Byl z toho úplně vyvedený z míry. Celý zelený ke mně přiběhl a jen říkal: 'Mami, je tam pavouk!' Je mi z toho špatně, jen když na to pomyslím. Všem mým dětem se z toho zvedl žaludek. Poslední, co bych chtěla, je, aby mé děti něco takového nacházely v jídle, které v řetězci Asda koupím,” uvedla rozzlobená žena.

Bude se vyšetřovat

Ačkoliv zástupci pekárny uvedli, že je nepravděpodobné, že by se do jejich chleba dostal jakýkoli hmyz nebo členovci během výroby, žena si stojí za svým názorem. Balíček byl prý neporušený, což vylučuje možnost, že by se do chleba dostal pavouk až při převozu do supermarketu nebo v něm.

„Bereme kvalitu našich produktů a ohlasy od zákazníků velmi vážně. Zatím jsme produkt od paní Grizzleové zpět neobdrželi, ale hned jak dorazí, tak vše prošetříme a k celé záležitosti se náležitě vyjádříme. Dodržujeme u nás vysoké kvalitativní standardy výroby a jen řádným prošetřením se můžeme dozvědět, co se vlastně stalo,” reagovala mluvčí pekáren Hovis.

Reklama

Výběr článků

Načítám