Hlavní obsah

Chlapec nemohl mít narozeninovou oslavu, tak kolem něj alespoň projela kolona gratulantů

Novinky, tcs

Jedenáctiletý Jack z amerického státu Georgie neprožívá příjemné časy. Na počátku března mu zemřel dědeček, následně mu zavřeli školu a vzhledem k tomu, že i v jeho městě platí zákaz shromažďování, ani oslava narozenin nevypadala jako něco, na co by se mohl těšit. Rodiče mu však připravili překvapení.

Foto: Profimedia.cz

Ilustrační foto

Článek

Neobvyklý nápad se zrodil v hlavě rodinné známé. Amanda Wagnerová pracuje v cestovním ruchu, aktuálně se ale „proměnila” na plánovačku společenských událostí za dodržování pravidel sociálního distancování.

Amanda obvolala sousedy a rodiny Jackových kamarádů. Minulou sobotu v jednu hodinu odpoledne se pak u Jackova domu vytvořila kolona aut. V bezpečné vzdálenosti pak chlapec s úsměvem sledoval všechna narozeninová přání, která mu sousedé nakreslili.

„Bylo to nádherné,“ popsala celou akci Jackova matka Jessica Eatonová. S manželem byli kvůli chlapcovým narozeninám pod obrovským tlakem, nejen že mu nemohli zařídit oslavu, nemohli mu ani koupit dárky.

„O tom to ale není. Největším darem pro něj byla láska, kterou mu v sobotu všichni ukázali,“ uvedla Jessica.

„Mám pocit, že koronavirus nás spíš rozděluje, než spojuje, tak se snažím být tím spojujícím prvkem,“ uvedla Amanda Wagnerová, která v sousedství vymýšlí různé hry, v rámci kterých spolu mohou lidé interagovat, aniž by se k sobě přibližovali.

Vymyslela hru Duhový lov, v rámci které si lidé kreslí na zdi domů křídou duhy a lidé, kteří musí na nákupy, je pak z chodníku či z bezpečí auta musí se svými dětmi odhalovat. Podobný průvod jako pro Jacka nyní chystá pro středoškoláky, kteří budou maturovat.

Reklama

Výběr článků

Načítám