Hlavní obsah

Chceš si vzít princeznu? Musíš předložit životní plán, dozvěděl se ženich

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Snoubenec japonské princezny Mako musí císařské rodině před svatbou předložit „životní plán“, včetně podrobných informací o svých kariérních ambicích. S odvoláním na vlastní zdroje o tom informovala japonská tisková agentura Kjódó. Nejstarší vnučka císaře Akihita si má v roce 2020 vzít svého spolužáka z univerzity Keie Komura.

Foto: Profimedia.cz

Kei Komuro a princezna Mako na snímku z roku 2017.

Článek

Princezna Mako a Kei Komuro oznámili zasnoubení loni v září a vzít se měli už letos na podzim. V únoru však císařský palác oznámil, že svatba se o dva roky odkládá. Důvodem byl údajně nedostatek času na její přípravu. Podle zdroje Kjódó ale císařská rodina podmínila sňatek vyřešením finančních sporů Komurovy rodiny, o nichž dříve hojně psal japonský bulvární tisk.

Komuro se v reakci na požadavky princezniných rodičů přihlásil k tříletému studiu práv na univerzitě v New Yorku. Do Spojených států odcestoval v úterý.

Sňatkem s neurozeným mužem ztratí šestadvacetiletá Mako šlechtický titul a zařadí se mezi prostý lid. Princezna rovněž přijde o právo bydlet v císařském paláci.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám