Hlavní obsah

Chata vám jako úkryt nestačí? Můžete si od státu koupit podzemní kryt na Tachovsku

Právo, pab

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Bývalý vojenský podzemní kryt ve Vítkově u Tachova je na prodej. Stát ho nabízí v aukci jako součást pozemku o rozloze přes tři tisíce metrů čtverečních s vyvolávací cenou 180 tisíc korun. Právo to zjistilo z databáze výběrových řízení na prodej nepotřebného státního majetku

Foto: UZSVM

Stát nabízí v aukci podzemní kryt na Tachovsku. Vyvolávací cena je 180 tisíc

Článek

Bunkr vybudovala armáda v roce 1983. Je sestavený z prefabrikovaných železobetonových rámů. Tvoří ho dvě předsíně, schodiště a šachta. Schovat se v něm může až 20 lidí. Jeho životnost je odhadována na 50 let. Vnitřní vybavení krytu ani původní vstupní dveře se nedochovaly. Vchod je zajištěn železnou mříží.

Soutěž je vypsaná formou obálkové metody. Bunkr získá ten, kdo zaplatí nejvíc. „Zájemci musí doručit svoji nabídku v zalepené obálce na adresu Úřadu pro zastupování státu ve věcech majetkových do 22. října. Každý účastník aukce musí zaplatit kauci 18 tisíc korun,“ stojí na stránkách úřadu.

Foto: UZSVM

Bunkr vybudovala armáda v roce 1983.

Pozemek s krytem si původně nárokovala církev v rámci restitucí ale neuspěla.

„Slyším to od vás poprvé,“ reagoval na prodej bunkru místostarosta Tachova Josef Horáček.. „Popravdě ani nevím, že něco takového tam existuje,“ dodal.

Reklama

Výběr článků

Načítám