Hlavní obsah

Cestující žaluje aerolinky za obézního souseda v letadle

Letecká společnost Etihad Airways čelí žalobě australského cestujícího, který si stěžuje na bolesti zad. Během 14 hodin trvajícího letu ze Spojených arabských emirátů do Sydney totiž prý musel sedět zkroucený vedle cestujícího s nadváhou, uvedla v pátek agentura AP.

Foto: Profimedia.cz

Ilustrační foto

Článek

James Bassos z Brisbane podal žalobu na aerolinky sídlící v Abú Zabí kvůli trvalému poškození zad, které údajně utrpěl během letu už v roce 2011, když se snažil uhnout spolucestujícímu. Osmatřicetiletý návrhář interiérů žádá 227 000 australských dolarů (asi čtyři milióny korun) jako náhradu za lékařské výdaje a ušlý zisk.

Bassos v žalobě uvádí, že se musel „zkroutit a zmáčknout“, aby se nemusel dotýkat „těžce obézního cestujícího“, který přes loketní opěrku „přetékal“ na Bassosovo místo a navíc prý hodně kašlal. Už po pěti hodinách letu prý cítil bolest a nepříjemné pocity v zádech a žádal, aby si mohl přesednout.

Palubní personál mu ale sdělil, že let je plný. Po půl hodině si stěžoval znova a byl usazen na místo pro posádku. Poté se ale musel z bezpečnostních důvodů na své místo na hodinu vrátit a poté ještě na konečných 90 minut letu, uvedl The Guardian.

Aerolinky se snažily nárok cestujícího smést ze stolu, to však ve středu odmítla soudkyně Fleur Kinghamová z Brisbane, která Bassosovi nařídila podstoupit zdravotní prohlídku.

Reklama

Výběr článků

Načítám