Hlavní obsah

Čech ohromil německé policisty. Ve starém autobusu si vezl po dálnici automobil

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Policisté z německé spolkové země Porýní-Falc pravděpodobně nevěřícně kroutí hlavou ještě teď. Když zastavovali v úterý večer na dálnici A6 zájezdový autobus Karosa vyrobený roku 1976, směřující do Francie, spatřili uvnitř místo nadšených výletníků automobil a kupu haraburdí. Za volantem podle policistů z Kaiserslauternu seděl čtyřicetiletý muž z východní Evropy. Deník Der Spiegel uvádí, že šlo o Čecha.

Foto: Polizeidirektion Kaiserslautern

Vskutku nápaditý převoz automobilu

Článek

Ve stařičkém autobusu se nacházelo kromě nákladních pneumatik a nejrůznějších kanystrů na benzín také kompletní vozidlo VW Passat. Policisté zakázali řidiči pokračovat v cestě do té doby, než náklad řádně zajistí nebo jej přeloží na jiné vozidlo.

Foto: Polizeidirektion Kaiserslautern

Na první pohled obyčejný starý autobus vezl neobyčejný náklad.

Policisté se dozvěděli o podivném způsobu přepravy na základě udání od několika svědků: „Uvnitř autobusu je auto,” říkal zmateně první volající. Policie nechtěla věřit vlastním uším. Teprve když další volající popsal něco podobného a během několika minut se ozvali i další svědci, pochopili, že si z nich nikdo neutahuje.

Nemuseli hledat dlouho. Vozidlo směřující do Francie našli poměrně jednoduše a vyvedli je z dálnice A6 na nedaleké odpočívadlo. Když se muži zákona Čecha dotázali, jak dostal osobní vůz dovnitř automobilu, předvedl jim upravenou zadní stranu autobusu, kterou je možné rozevřít podobně jako bránu do stodoly.

Foto: Polizeidirektion Kaiserslautern

Uvnitř autobusu se nacházelo kromě auta i mnoho dalších předmětů

„Možná si chtěl řidič udělat z autobusu obytný dům a vestavěná garáž měla být prvním stavebním plánem na jeho rozšíření. Bůh ví proč,” zavtipkoval dálniční policista Steffen Sandmeier. S plnou vážností však dodal, že muži hrozí trojciferná pokuta, tedy ve výši stovek eur.

Policisty také překvapilo, že český řidič měl po ruce takřka okamžitě řešení situace. Podle policie zavolal několika známým, kteří na místo dorazili i s dodávkou na převoz automobilu. Proč této možnosti nevyužil rovnou, muži zákona ani v nejmenším netuší.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám