Hlavní obsah

Bush si podle Bílého domu hodinky schoval v Albánii do kapsy

Novinky, jky

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

TIRANA/WASHINGTON

Video a fotografie, které se objevily v úterý na stránkách italského listu La Repubblica, jsou údajně značně zavádějící. Snímky, které měly dokazovat zcizení hodinek americké hlavy státu, prý neodhalily stěžejní moment - jak si George W. Bush schovává své hodinky do kapsy sám.

Článek

Tvrzení, že si Bush raději vložil své hodinky do kapsy a bezpečně se s nimi pak vydal na další cesty, přinesl ve středu mluvčí Bílého domu.

Toto vyjádření je ovšem v rozporu s tvrzením albánských úřadů, které oznámily, že hodinky nalezl jeden z členů ochranky a předal je později Bushově choti Lauře.

"Bush opouštěl Albánii se svými hodinkami," dušoval se jeden z albánských úředníků. [celá zpráva]

Ani jedna z fotografií či záběrů videa však neukazuje byť i jen náznak toho, že by si Bush své hodinky Timex v hodnotě jen přibližně 1000 Kč s vyrytým nápisem "George W Bush, Prezident, 20. ledna 2001" do kapsy schovával.

Reklama

Související články

George Bush přišel v davu v Albánii o hodinky

Americký prezident George Bush zřejmě dost dobře netuší, kam se mu během nedělní návštěvy Albánie mohly podít náramkové hodinky. Úřady Albánie, kde se Bushovi...

Výběr článků

Načítám