Hlavní obsah

Britská rodina chová 81 exotických zvířat, nejstarší syn má v pokoji tři krajty

Novinky, pal

Máte u vás doma občas trochu živo? Tak to si možná alespoň částečně dokážete představit, jak to vypadá u Gavinů. Osmičlenná britská rodina chová 81 exotických zvířat, k tomu mají ještě dalších 11 „konvenčních“ mazlíčků.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: Britská rodina chová doma 81 exotických zvířatVideo: Caters News, AP

 
Článek

Tarantule, hadi, surikaty, dokonce i albínský skunk, ti všichni sdílí domácnost s rodinou 35letého Scotta Gavina z Liverpoolu, otce šesti dětí. Pro svá zvířata postavil na zahradě pět venkovních výběhů, zatímco tři krajty tmavé umístil do pokoje svého 12letého syna Roberta.

Dva lvi napadli ošetřovatelku v zoo, je v kritickém stavu

Zahraniční

Scott trvá na tom, že je naprosto bez problémů, když se až 4 metry dlouzí hadi omotávají kolem krků jeho dětí, ať už se jedná o 11letou Chloe, 8letou Ellie-Mai, 3letou Emily nebo teprve ani ne dvouroční Megan. Svou lásku ke zvířatům Scott zkrátka vštěpuje i dětem, zejména pak synovi Robertovi, který trpí autismem a hraní si se samicí skunka Rosie pro nej představuje tolik potřebné rozptýlení a útěchu.

Gavinovic zvířata ovšem nepomáhají jen autistickému synovi, řada z nich je registrována pro terapeutické návštěvy v domovech pro seniory.

Po kousnutí od mývala mu zůstala 26 stehů dlouhá památka

„Když je pěkné počasí, nechávám hady, aby se volně plazili po zahradě, ať si klidně hrají s mými dětmi. Vždycky je ale musím mít pod dozorem,“ řekl pro agenturu AP Scott Gavin.

Na to, jak se jeho děti ke zvířatům chovají, je velmi hrdý. Prý to ale nemůže ani být jinak, když se zvířaty celý život vyrůstají. Sám přiznává, že při práci s velkými hady se může stát cokoliv, i někomu, kdo je chová více jak 20 let.

„Chováme se tu k nim ale hezky, tak snad nemají důvod být neklidní,“ konstatoval. Zatím nejbolestivější zkušenost zažil, když ho pokousal mýval severní. Na paži mu po tom zůstala 26 stehů dlouhá památka.

„To ale neznamená, že bych na něj zanevřel,“ nenechá se Scott ve své lásce ke zvířatům zviklat. Jejich chov ho měsíčně vyjde na 400 liber, což je v přepočtu asi 12 tisíc korun. Kromě 81 exotických zvířat chovají Gavinovi ještě 5 králíků, dva psy a 4 morčata.

Autistický chlapec se rozmluvil po 5 letech

Všechny svá zvířata zapojuje Scott Gavin do terapeutické práce. „Je úžasné vidět, jak se lidé rozzáří, když vidí mývala, nebo když zjistí, že skunk vlastně nepáchne. Nejkrásnější je vidět interakci se zvířaty ze strany dětí a seniorů,“ vysvětlil Scott.

Yosemitský park ukázal, jak si zvířata užívají jaro bez lidí

Cestování

„Nikdy nezapomenu na okamžik, kdy se autistický chlapec po pěti letech naprostého mlčení rozmluvil, když se mnou komunikoval o jednom ze skunků. Jeho máma byla tak šťastná,“ popsal Scott Gavin jeden ze svých nejemotivnějších zážitků se zvířaty.

Reklama

Výběr článků

Načítám