Hlavní obsah

Britská restaurace připravuje hluboce prosmažené Ferrero Rocher

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Londýn

Obalované a smažené tyčinky Mars už nikoho neuchvátí. Letošním hitem infarktových laskomin jsou hluboce prosmažené kuličky Ferrero Rocher. Bonbony samotné rozhodně nepatří k potravinám, které by bylo možné označit za dietní či zdravé. Britská restaurace Mister Eaters prodávající tradiční smaženou rybu a hranolky obaluje a smaží i Ferrero Rocher.

Foto: Mister Eaters Fisha and Chips

Diety se v britské restauraci nedočkáte.

Článek

„Kdo jednou zkusí, už nedokáže odolat,“ tvrdí majitel podniku John Clarkson. Ten se každý rok s manželkou Corinne snaží přijít s novinkou, která by zaujala jejich klienty.

Nápadem smažit Ferrero Rocher je překvapili zákazníci sami. Clarksonovi museli ale vymyslet technologii, jak kuličky z čokolády, ořechů a nugátu obalit a usmažit tak, aby neztratily tvar a nevytekly.

Smažené Ferrero Rocher je k dostání v Mister Eaters Fisha and Chips na ulici Longridge Road v anglickém Ribbletonu.

„Už jsme smažili spoustu čokoládových věcí jako třeba tyčinku Mars, v létě jsme vyrobili Cornetto v těstíčku, ale neprodávali jsme ho. Nešlo to, byl z toho nepořádek. Jeden klient nám doporučil, abychom smažili Ferrero Rocher. Když příště přišel do restaurace, divil se, že to vážně nabízíme. Chutnají stejně, prodáváme jeden kus nebo tři kusy, jeden kus stojí 50 pencí (asi 16 korun) a tři vyjdou na libru čtyřicet (asi 45 korun),“ uvedla Corinne Clarksonová pro Daily Star.

Reklama

Výběr článků

Načítám