Hlavní obsah

Britská policie zveřejnila rentgen mladíka s nožem v hlavě

LONDÝN

Šokující rentgenový snímek 16letého mladíka, který po šarvátce v Londýně skončil s nožem v hlavě, zveřejnila místní policie. Její krok má sloužit jako varování před nebezpečím stoupajícího počtu útoků spáchaných nožem, napsal britský list The Sun.

Článek

Mladík, jehož jméno zprávy neuvádějí, byl napaden loni v listopadu před supermarketem v Southwarku. Do nemocnice ho přivezli s nožem zapíchnutým v hlavě, kdy čepel prošla těsně nad okem a zastavila se nad uchem. Mladík strávil v nemocnici tři měsíce a ze zranění se zotavil, i když pořád musí být pod lékařským dohledem.

:. Snímek napadeného mladíka Foto: Policie Londýn

"Když se na ten rentgen dívám, tak nemohu uvěřit, že jsem to přežil," řekl novinářům. Spolu se dvěma dalšími chlapci se snažil bránit třem útočníkům, kteří je chtěli okrást. Zloději pobodali i jeho kamarády a jemu jeden z nich vrazil do halvy dvanáct centimetrů dlouhou čepel. "Když mi tam ten nůž vjel, všechno zčernalo. Probudil jsem se až v nemocnici," vypráví. "Měl jsem ochrnutou celou levou stranu těla a příšerně mě bolela hlava."

Vlna zločinů spáchaných v uplynulých měsících v Londýně nožem přiměla místní policii, aby zavedla řadu přísnějších opatření. V letošním roce už bylo v britském hlavním městě zavražděno nožem nejméně jednadvacet převážně mladých lidí.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám