Hlavní obsah

Nejmladší člen britské královské rodiny už má jméno. O titul ale brzy přijde

Princezna Eugenie, vnučka královny Alžběty II., se po jedenácti dnech od porodu pochlubila fotografií syna. Chlapeček se jmenuje August Philip Hawke Brooksbank a může se několik měsíců směle chlubit titulem nejmladšího člena britské královské rodiny. Brzy o něj však přijde. Dítě totiž čeká vévodkyně Meghan.

Foto: Princess Eugenie a Jack Brooksbank, Profimedia.cz

Princezna Eugenie s manželem a novorozencem.

Článek

Jméno chlapečka nese odkaz hned dvou jeho předků. Jméno Philip zdědil po svém pradědečkovi, princi Philipovi, jenž je v současné době hospitalizován. Jméno August pak odkazuje na Franze Alberta Augusta Karla Emanuela, manžela královny Viktorie.

Třicetiletá princezna zveřejnila rodinnou fotografii, na které je kromě ní a jejího syna také její o pět let starší manžel Jack Brooksbank, na instagramovém účtu. „Děkujeme za tolik krásných zpráv. Naše srdce jsou plná lásky k tomu malému človíčkovi. Nejde to ani slovy popsat,” uvedla Eugenie.

Harry a Meghan čekají druhé dítě

Koktejl

August je již devátým pravnoučetem současné královny Alžběty II., titul „Jeho královská Výsost“ však neponese. Ten propůjčuje sama královna a kromě nejbližší rodiny, do které jsou započítávána i vnoučata a jejich partneři, až na prince Harryho a vévodkyni Meghan, je mohou díky královskému výnosu z roku 2012 používat pouze děti prince Williama.

Princezna Eugenie z Yorku, dcera prince Andrewa, vévody z Yorku, a lady Sarah, vévodkyně z Yorku, přivedla na svět chlapce 9. února krátce před devátou hodinou ranní ve stejné soukromé nemocnici, Portland Hospital, kde rodila i vévodkyně Meghan.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám