Hlavní obsah

Brit žije v domě se 70 kočkami. Před vchodem mu protestují ochránci zvířat

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Největší milovník koček v Británii. I takové přízvisko si vysloužil 56letý Ian „Catmando“, který svůj malý domek v městečku Gainsborough sdílí se zhruba 70 čtyřnohými společnicemi. Sám muž tvrdí, že je profesionální chovatel a šoumen, nyní mu však kvůli jeho zálibě přede dveřmi protestují ochránci zvířat.

Foto: Profimedia.cz

Ilustrační foto

Článek

Vyšetřování odhalilo, že kočky nežijí v úplně přívětivých podmínkách. Nyní se proto kolem mužova domu shromažďují bojovníci za práva zvířat a příznivci britské Královské společnosti pro prevenci týrání zvířat (RSPCA), která se zabývá prevencí týrání. Protestující se obávají o blahobyt koček, které prý nemohou volně chodit na zahradu. Má jim v tom bránit pletivo, ostnatý drát a mříže, píše britský server Daily Star.

Fotografie z interiéru domu pak ukázaly, že kočky polehávají na nepořádku, který se kupí všude po zemi. Ian, jenž má přezdívku Catmando podle anglických slov cat a commando, tedy kočka a komando, však tvrdí, že jsou jeho chlupaté společnice zdravé a šťastné. Za svůj život prý vycvičil už tisíce koček, aniž by si kdokoli stěžoval.

Muž se hájí

„Nepiju, nekouřím a nenaháním ženy. S kočkami si sednu a na nic jiného nemyslím. Navíc udržují místnost v teple. Když máte v pokoji, kde je minus pět stupňů, 30 koček, tak se teplota během hodiny zvýší i na 20 stupňů,“ brání se muž nařčením, že zvířata zanedbává.

„Všechno je legální, jsem dobrý člověk a stojím si za tím, že jsem neudělal nic špatného,“ doplnil Ian s tím, že sám je velmi čistotný a nemá ani žádný zápis v trestním rejstříku. „Místa je tu dost a policie mě pravidelně navštěvuje,“ konstatuje muž. Podle něj je chování ochránců zvířat hloupé, protože kočky lze trénovat a venčit úplně stejně jako psy a není v tom rozdíl.

Policie v týdnu demonstranty varovala, aby se kolem mužova domu neshlukovali a nechali náležité orgány vykonávat jejich práci. „Důstojníci se společně s inspektorem RSPCA dostavili na adresu. Tohle vyšetřování nicméně nevede policie, pouze podporujeme RSPCA, kde mají relevantní informace a mohou tak udělat expertizu,“ uvedl k události policejní inspektor Gary Brockie.

Královská společnost pro prevenci týrání zvířat pouze dodala, že si je incidentu vědoma, informace o konkrétních lidech však nemůže poskytovat.

Kočku padající z tribuny stadionu zachránila americká vlajka

Koktejl

Reklama

Výběr článků

Načítám