Hlavní obsah

Bohatá 85letá vévodkyně se provdala za výrazně mladšího úředníka

Novinky, Markéta Klánská
Sevilla

Jedna z nejbohatších evropských aristokratek, 85letá vévodkyně z Alby, se tuto středu provdala za státního úředníka. Už to samo o sobě by bylo přinejmenším neobvyklé, její novomanžel je ale navíc o 24let mladší. Své ano si řekli v Sevillském paláci poté, co vévodkyně překonala odpor ze strany svých dětí a celé španělské královské rodiny.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: Pětaosmdesátiletá vévodkyně si vzala o 24 let mladšího úředníkaVideo: Reuters

 
Článek

Před palácem se sešly stovky diváků, kteří navzdory horkému andaluskému slunci toužili alespoň zahlédnout vévodkyni, jejíž okázalé barevné šaty a kadeřavé bílé vlasy často naplňují stránky španělských bulvárních časopisů.

Na svou v pořadí již třetí svatbu si vévodkyně oblékla decentní šaty lososové barvy přepásané mechově zelenou stuhou od andaluských návrhářů Victoria & Lucchina. Po obřadu se pak vévodkyně, která je známá svou vášní pro tanec flamenco a býčí zápasy, vydala před palác, aby své obdivovatele pozdravila. Dokonce do davu odhodila svou svatební kytici a před televizními kamerami zatančila.

Cesta k oltáři byla trnitá

Svatbě ale předcházela vlna nevole. Všech šest dětí vévodkyně se sňatkem otevřeně nesouhlasilo a nakloněna mu nebyla ani královská rodina. Děti však názor změnily, když je matka v červenci letošního roku ujistila, že svůj rozsáhlý majetek rozdělí mezi ně. A své požehnání nakonec udělil i král Juan Carlos, prozradila vévodkyně agentuře EFE.

Svého prvního manžela si vévodkyně vzala v roce 1947, po 25 letech však zemřel na leukémii. Podruhé vstoupila do manželství v roce 1978 s bývalým jezuitským knězem, který zemřel po 23 letech soužití. S 61letým Alfonsem Diezem se začala objevovat na veřejnosti v roce 2008. Tuto středu pak svůj vztah oficiálně stvrdili. Alfonso Diez se nyní vzdá svého zaměstnání ve státních službách a bude žít se svou urozenou chotí v paláci v Seville.

Vévodkyně oplývá pohádkovým bohatstvím

Vévodkyně, celým jménem Maria del Rosario Cayetana Alfonsa Victoria Eugenia Francisca Fitz-James Stuart y Silva, má více titulů než britská královna Alžběta II. Její majetek zahrnuje paláce po celém Španělsku, obrazy od španělských mistrů Velázqueze a Goyi, a v neposlední řadě rozsáhlé pozemky. Hodnota jejího jmění se podle odhadů pohybuje v rozmezí 600 miliónů až 3,5 miliardy eur (15 až 87 miliard korun), uvedla agentura Reuters.

Reklama

Výběr článků

Načítám