Hlavní obsah

Bláznivý kitesurfař uprostřed tropické bouře skákal přes mohutné molo

Novinky, Markéta Klánská

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Reddington Beach

Zatímco se většina lidí při řádění tropické bouře vyhýbá moři velkým obloukem, někteří se naopak vrhají do vln. Sedmatřicetiletý Američan tuto neděli pořídil záběry dobrodruha, který v tu chvíli dokonce na surfu a tažený kitem skákal přes velké molo ve městě Reddington Beach na Floridě.

BEZ KOMENTÁŘE: Vítr vynesl kitesurfaře do vzduchu a přenesl ho přes molo

 
Článek

Jay Gartner se díval z okna svého bytu ven, když najednou spatřil venku neobvyklou podívanou. Zatímco řádila tropická bouře Debby, zkušený kitesurfař se zrovna chystal překonat mohutné molo. Gartner tedy vytáhl mobilní telefon a pořídil rychle video, aby ten jedinečný okamžik nepropásl. Ještě týž den pak vložil záznam na internet.

Nepříliš kvalitní video se rychle rozšířilo a anonymní dobrodruh o tři dny později konečně dostal své jméno - Billy Parker. Tento kitesurfař, který má za sebou už deset let zkušeností, si nedělní adrenalinovou zábavu, kdy ho silný vítr vynesl vysoko do vzduchu, opravdu užíval. Přesto uznal, že to byla riskantní záležitost.

„Na tuhle šanci jsem čekal mnoho let,“ prozradil v rozhovoru pro televizi ABC Parker.

„Najednou máte mravenčení okolo žaludku a ptáte se, co se to proboha bude jen dít. Nervy mi pracovaly a adrenalin se uvolňoval,“ dodal nadšeně kitesurfař.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám