Hlavní obsah

Bizarní scéna: divoké krůty chodily v kruhu kolem mrtvé kočky

Novinky, dov

Nepochopitelnou věc zahlédl po cestě domů Jonathan Davis z Massachusetts. Z auta se mu povedlo natočit skupinku divokých krůt, které na vozovce obcházely v kruhu nehybné tělo kočky.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: Podivný zvířecí rituál? Divoké krůty chodily v kruhu kolem mrtvé kočkyVideo: AP

 
Článek

Výjev vypadal jako z nějakého podivného pohanského rituálu. Jonathan Davis nevěřil svým očím, když z auta sledoval divoké krůty pochodující jedna za druhou kolem mrtvého kočičího těla. Bizarní chování divokých ptáků v americkém městečku Randolph sdílel muž na svém twitterovém účtu.

Divoké krůty podle některých komentujících vypadaly, jako kdyby se snažily mrtvé kočce vdechnout ještě jeden poslední, desátý život. Jenže podle biologa Toma Hughese neprovádějí tihle ptáci nic paranormálního – naopak, hejno pouze v tomto případě projevilo obyčejnou paranoii.

„Předpokládám, že byly pouze zaražené z divného chování umírající nebo už v té chvíli mrtvé kočky,“ vysvětluje expert. „Protože se chtěly lépe podívat, o co se jedná a proč se kočka nehýbe, bez toho, aniž by se k ní dostaly moc blízko, začaly ji obcházet.“ Tím, že mají krůty tendenci držet se v hejnu, ihned následovala jedna druhou a utvořily tak kolem mrtvé kočky kruh.

Podle biologa přitom není divné, že se divoké krůty vyskytly na jednom místě v tak hojném počtu. Na podzim a zimu se právě shromažďují do větších hejn čítajících až stovku a více ptáků. V americkém Massachusetts jich dnes žije přes 30 tisíc.

Reklama

Výběr článků

Načítám