Hlavní obsah

Bílý tygřík Sambur musel na tomograf do liberecké nemocnice

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Liberec

V neděli přijali v liberecké Krajské nemocnici netradičního pacienta. Pracovníci liberecké zoologické zahrady tam na vyšetření na počítačovém tomografu přivezli jedno ze tří mláďat bílého tygra, samečka Sambura. Informoval o tom mluvčí zoo Ivan Langr.

Foto: Zoo Liberec

Sambura připravují na CT.

Článek

„Sambur se podrobil tomuto speciálnímu odbornému vyšetření, abychom zjistili, zda za jeho zvláštním nošením hlavy není nějaká deformační změna. Za tímto účelem bylo nutné tygříka odchytit a odvézt do Krajské nemocnice Liberec, kde na zdejším radiodiagnostickém oddělení proběhlo 40 minutové vyšetření pomocí počítačového tomografu (CT) a magnetické rezonance,“ uvedl Langr.

Foto: Zoo Liberec

Záběr hlavy Sambura na CT

Foto: Zoo Liberec

Tygr Sambur na CT

Současně ujistil, že už první výsledky ukázaly, že se o žádnou abnormalitu nejedná. V neděli odpoledne tak už tygřík mohl pobíhat mezi svými.

Foto: Zoo Liberec

Bílý tygři v Liberci

Foto: Zoo Liberec

Tygr Sambur před vyšetřením na CT

Liberecká zoologická zahrada byla otevřena i na Štědrý den. V povánočním týdnu pro své návštěvníky přichystala hned čtyři sváteční komentované prohlídky - uskuteční se 27. a 28. prosince vždy v 10 a ve 13 hodin.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám