Hlavní obsah

Bílá zvážněla, Gott je stále překvapený

Novinky, Korzo
PRAHA

Nejlepší česká zpěvačka Lucie Bílá, která se zároveň stala Absolutním slavíkem, přišla letos poprvé za mnoho let na slavnostní večer soutěže Český slavík bez svého partnera. Zpěvačku tentokrát doprovázela její maminka. Lucie Bílá na pódiu při přebírání cen neskrývala radost.

Foto: Ivana Kvasnicová
Článek

Její krátký proslov byl ale nezvykle vážný a odrazil se v něm smutek, který připomněl, že se zpěvačka před časem rozešla se svým manželem Stanislavem Penkem.

"Přeji všem svým kolegům mnoho úspěchů, ale především štěstí v životě. Protože toto povolání bohužel způsobuje, že je toho štěstí jako šafránu," pronesla při vyhlašování cen Lucie Bílá.

"Přeji proto všem kolegyním, Ivetě Bartošové a Helence Vondráčkové, hodně štěstí doma. Toho není nikdy dost. A je důležitější, než všechny ty věci, které jsem dnes dostala, i když moje máma je sbírá a jsem ráda, že je má."

Karel Gott vítězství opět "nečekal"

Letošní slavík Karel Gott se stal několikrát terčem vtípků moderátora Leoše Mareše. Evidentně zaskočené legendě českého popu totiž pustil za hlasitého smíchu publika sestřih záznamů z předávání Českých slavíků v minulých letech.

Karel Gott - vždy s hlavní cenou v ruce - totiž v každém klipu opakoval: "...nic takového jsem skutečně nečekal..."

Gott nakonec opět našel smysl pro humor a při udílení cen zaglosoval: "Je opravdu těžké vyjádřit své pocity. Věřte mi, že kdyby vyhrál někdo jiný, neřekl bych ani muk," prohlásil a za mohutného potlesku se z pódia upřeně zadíval na stříbrného slavíka Petra Muka.

"Skutečně jsem letos nic takového nečekal," neodpustil si s úsměvem novopečený Český slavík 2003 větičku na závěr projevu.

Rádia prý nechtějí hrát Partyšovou

Letošní Objev roku Gábina Partyšová používající pseudonym Rebeka má stále napilno, přesto si stěžuje, že rádia na její muziku vyhlašují nepsané embargo a nechtějí její písničky hrát.

Kde je pravda prý tuší, ale počká si, až uzraje ten správný čas a odezní její svázanost s televizí Nova.

"Nemám s Novou jakýkoliv problém, jsem ráda za pět let práce, za získané zkušenosti a kontakty," řekla Rebeka a dodala, že kombinace televizního moderování a zpívání jí vyhovuje.

"Dělám pro hudbu maximum, i když blokáda dramaturgů v rádiích je trochu deprimující. Může za to i fakt, že hodně lidí si myslí, že mě protěžovala televize a získání titulu Objev roku byl podvod. Je to ale výsledek tvrdé práce," ohradila se Partyšová.

Bohuš Matuš rozděluje novináře a třídí články

Zpěvák, jehož kariéra začínala alternováním Daniela Hůlky v Drákulovi, předstihl při sobotním vyhlašováním Českého slavíka 2003 právě Hůlku téměř o 5000 bodů. 

Splnil si tak svůj sen. Jeho popularitu ovšem tvoří nejen hudba ale i řada údajných skandálů okolo jeho osoby. Přesto věří, že novináři se nerozdělují na bulvární a hodné, ale na dobré a špatné.

"Nejsem tak špatný člověk, jak se o mě někdy píše," reagoval Bohuš Matuš na články, které ho vykreslují negativně.

"Lidé se prostě občas chovají jako hovada. Papír unese všechno, ale následky jsou nedozírné, jelikož lidská duše není z papíru. Když si třeba něco z toho přečte moje babička, tak je jí z toho pak ještě dlouho špatně," posteskl si zpěvák.

Články v médiích Matuše donutily dokonce k tomu, že si udělal knihu výstřižků, kam si zařazuje dobré a špatné články.

"Asi není dobré rozdělovat novináře, podle toho kam a pro co píšou, ale hlavně co píšou. Rozhodl jsem se, že si v tom udělám pořádek... a také třeba jednou budu tyhle výstřižky ukazovat svým dětem," prozradil zpěvák.

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám