Hlavní obsah

Bígl váží neuvěřitelných 28 kilogramů, nohy už ho neunesou

Novinky, jky

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

GLASGOW

Pokud nevíte, jak vypadá a kolik váží průměrný bígl, tak jeho hmotnost jen velmi zřídka kdy překročí 15 kilogramů. Bígl Patch (česky Flek) žijící ve Skotsku však váží 28 kilogramů a nemůže ani chodit, jeho nohy již neunesou. Šestiletý Patch se tak nyní musí podrobit extrémně drastické dietě, která by mu měla zachránit život.

Článek

Podle jedné z pracovnic útulku v Glasgow byl Patch do zařízení dopraven krátce před Vánoci, jelikož mu zemřel majitel. Vážil těžko uvěřitelných 28 kilogramů, což je ekvivalent průměrného osmiletého dítěte. Pes nyní nosí speciální postroj, ve kterém ho musí jeho okolí zatím přenášet.

"Dostali jsme do naší péče již několik tlustých psů, ale Patch je smutný rekordman. Jakmile jsme ho uviděli poprvé, tak nám bylo jasné, že něco musíme rychle udělat," řekla Victoria Kellyová.

Zdravotní stav psa je ovšem krizový, a tak se ho snaží pracovníci útulku dostat zpět do kondice. Během několika dalších měsíců by měl hubnout až na cílových 15 kilogramů.

Patchova nadváha dramaticky zvyšuje riziko, že u psa nastane selhání srdce či jater, či že se u něj vyvine artritida. Ani úbytek váhy však nesmí být extrémně rychlý, a tak čeká psa speciální výcvik, hydroterapie a další procesy, které by ho měly vrátit zpět do normálního života.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám