Hlavní obsah

Bezdomovci nalezli mezi odpadky přes 200 tisíc, okamžitě je odevzdali policii

Novinky, Markéta Klánská

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

São Paulo

To, že je někdo bez domova, rozhodně neznamená, že nemůže být poctivý. Brazilský pár bezdomovců, který žije pod mostem v São Paulu, v pondělí objevil na chodníku mezi odpadky tašku naplněnou penězi. Hotovost ve výši 20 000 realů, tedy asi 203 000 korun, si ovšem bezdomovci nenechali a poctivě ji předali policii.

Foto: Profimedia.cz

Bezdomovci našli přes 20 000 brazilských realů, poctivě je odevzdali policii. Ilustrační foto

Článek

Podle oficiální zprávy byli oba Brazilci zrovna na ranní procházce, když uslyšeli nějaký alarm. Šli se podívat blíž, aby zjistili, co se děje, zakopli ale o kufřík a odpadkový pytel plný peněz. Okamžitě upozornili nedalekou ochranku, aby zavolala policii.

„Měli možnost s hotovostí utéct, přesto raději nechali zavolat policii. Když jsme dorazili na místo, peníze nám odevzdali. Jejich čin je chvályhodný,“ uvedl podle deníku Daily Telegraph mluvčí brazilské vojenské policie Bruno dos Santos s tím, že mohlo jít o hotovost ukradenou v minulém týdnu z japonské restaurace.

Jesus Silva Santos, který peníze našel, médiím vypověděl, že si denně vydělá asi 16 brazilských realů (asi 163 korun) sběrem odpadků. Přesto nepomyslel na to, že by si peníze nechal. „Moje matka mě učila, abych nikdy nekradl,“ prohlásil.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám