Hlavní obsah

Belgičtí policisté naměřili autu rychlost 706 km/h

BRUSEL

Řidiči se často a mnohdy velmi vášnivě rozohňují, když jim policie naměří rychlost vyšší, než kolik si myslí, že jeli. Rozčilení jednoho majitele BMW s lucemburskou značkou však ukazuje, že hněv tu a tam může mít své opodstatnění. Belgičtí policisté mu totiž naměřili v zóně s omezením na 50 kilometrů v hodině rovných 706 kilometrů v hodině.

Článek

Arlonští policisté pak dospěli k tomu, že i po určité korekci, která souvisí s přesností přístroje, jel muž v červnu rychlostí přes 663 kilometrů v hodině. To by zřejmě představovalo absolutní rekord v překročení maximální povolené rychlosti, tedy pokud by se nakonec neukázalo, že šlo o omyl.

To ostatně připouští i jeden z inspektorů. "Jde o lidské selhání," řekl Gérards Mullenders listu La Derniere Heure. Vysvětlil, že šlo o špatně napsanou číslici jedna. Jeho kolega totiž chtěl napsat 106, avšak vypadalo to jako 706.

Hned vzápětí ale policista dodal, že i když si nyní majitel auta z policistů střílí kvůli jejich pochybení, o žádné "neviňátko" rozhodně nejde. I překročení o 50 kilometrů v hodině je totiž velmi vážným přestupkem.

"Je to nebezpečný řidič," dodal Mullenders. Otázkou však je, zda kvůli policejnímu pochybení bude šofér nějak pykat. O tom teprve bude belgická justice rozhodovat.

Policista také deníku řekl, že mu volal jeden z představitelů automobilky BMW. Děkoval mu prý v žertu, že prodeje modelu, s nímž muž jel, údajně výrazně stouply.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám