Hlavní obsah

Během honičky ukradl policistům auto a dvě zbraně, našli ho v šatní skříni

Novinky, nčs

Čtyřiadvacetiletý Hori Gemmell z novozélandského města Gore si s dodržováním zákonů příliš hlavu neláme. V polovině srpna dokázal výtečník ukrást policejní automobil a odcizit služební zbraně. Po dvou dnech byl však objeven, jak se schovává v šatní skříni, uvedl server Stuff.nz.

Foto: Profimedia.cz

Ilustrační foto.

Článek

Okresní soud vydal 14. srpna na Gemmella zatykač. Ten samý den byl těsně před půlnocí spatřen policejní hlídkou, jak uhání po silnici, a policisté ho začali pronásledovat.

Když za sebou Gemmell spatřil policejní majáky, začal prchat. Policejní honička skončila až v jedné ze slepých ulic ve 12tisícovém městě Gore. Poté, co pronásledovaný muž zjistil, že nemůže pokračovat v jízdě, nacouval do policejního auta a dal se na útěk.

Scéna z grotesky

V tu chvíli už zásah začal připomínat filmovou grotesku. Po nahánění dokola se povedlo Gemmellovi obelstít policii a dostat se zpátky k autům. Protože však jeho auto nešlo nastartovat, rozhodl se využít vůz policistů, kde se ihned zamkl.

Orgie ve swingers klubu se po příchodu policie zvrhly

Koktejl

Přestože policisté byli ve chvíli u automobilu, rozbili boční okno a použili paralyzér, podařilo se Gemmellovi ujet a nechat strážníky doslova ve slepé uličce.

Jakmile se Gemmell dostal s autem, kterému nechal zapnuté majáky a sirénu, zpět na hlavní silnici, všimla si ho jedna z hlídek, která už o prchajícím muži věděla.

Našli ho ve skříni

Při druhé honičce naboural Gemmell do bočních dveří jiného policejního auta a dal se na útěk. Tentokrát si s sebou vzal zbraně policistů, které objevil ve voze, a sedmnáct nábojů.

Výtečníka objevili policisté o dva dny později ve vesnici Te Tipua, kde se schovával na blíže neurčeném místě ve skříni s oblečením. Policisté po vyšetřování objevili i obě odcizené zbraně. Jedna z nich se našla krátce po činu, druhou měl Gemmell u sebe. V souvislosti s jeho zatčením měla být podle policie zadržena i druhá osoba.

Nyní Gemmell vypovídal před soudem, kde čelí obvinění z krádeže auta, zbraní a nedovoleného ozbrojování. Rozsudek si má vyslechnout příští rok v lednu.

Reklama

Výběr článků

Načítám