Hlavní obsah

Během bouřky se objevila dvojitá vodní smršť

Novinky, vps

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Hned dvě vodní smršti, nazývané laicky vodní tornáda, se objevily minulý týden u pobřeží italské Ligurie. Na pevninu se nakonec nedostaly – ztratily totiž na síle a zmizely, uvedl server BBC.

BEZ KOMENTÁŘE: Během bouřky se objevila dvojitá vodní smršťVideo: LiveLeak.com

 
Článek

Tento působivý přírodní jev se ukázal u obce Diano Marina. Vodní sloupce se zpočátku částečně překrývaly a vypadalo to, jako by měly společnou základnu. Po chvíli se však od sebe vzdálily.

Vodní smršť zpravidla není tak silná jako suchozemské tornádo, pro plavce a lodě je však nebezpečná. Dokonce může napáchat škody i na pevnině, jak to dokazuje červencový případ z Tchaj-wanu, kde vodní sloupec trhal stromy a střechy. [celá zpráva]

BEZ KOMENTÁŘE: Tchaj-wanem se prohnala vodní smršť

Tornáda nad vodou nejsou v létě ničím neobvyklým například na Floridě. Lidé jsou na ně zvyklí a beze strachu si je natáčejí i v případech, kdy jsou poměrně blízko břehu. Výsledkem jsou úchvatná videa podobná tomu, které vzniklo u městečka Oldsmar. [celá zpráva]

BEZ KOMENTÁŘE: Úchvatná vodní smršť poblíž města Oldsmar

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám