Hlavní obsah

BBC zakázala klip Tatu

– LONDÝN
BBC, Lenka Hloušková

Klip měl být promítán v pátek v rámci hitparády Top of The Pops. Stanice své rozhodnutí zdůvodnila "nepřípustnými sexuálními scénami s pedofilním a lesbickým podtextem".

Foto: Martina Žáčková

Jeden z dobře známých Ladových obrázků - děti dovádějící na sněhu.

Článek

BBC ještě přitom v pátek tvrdila, že klip nahradila kvůli "lepším nahrávkám", jež příspěvek s kontroverzními scénami vytlačily.

"Nic jsme nezakázali. Snažili jsme se jen divákům představit i starší nahrávky dua, které nemohli ještě vidět," zdůvodnila tehdy mluvčí stanice. Dnes ale vyplulo na povrch, že BBC klip stopla kvůli sexuálně závadnému obsahu.

Pořad Top of The Pops totiž pravidelně běží v pátek v 19:30 hodin a ukázka těchto scén by porušila zákon. Podobné příspěvky se smí ve Velké Británii vysílat až po 21 hodině.

Tatu - Julia Volkovová (17) a Lena Katina (18) - se v zakázaném klipu líbají a svlékají jedna druhou. To vše provádějí ve školních uniformách. Tatu vstoupily na hudební scénu ve 14 letech.

Tatu objevil dětský psycholog

V Moskvě je objevil Ivan Šapovalov, dětský psycholog a odborník na reklamu. Jejich kariéru odstartovaly nejen dobré písně, ale také obraz nedospělých sexy školaček.

Sám Šapalov kdysi shrnul svou filozofii vytvoření dua jako snahu o podchycení mužů toužících po "nedospělé zábavě". Lesbický vztah mezi Volkovovou a Katinou v minulosti vyvracely nejedna rozhlasová či televizní stanice či bulvární deníky. Obě zpěvačky však všechny spekulace popírají a tvrdí, že jejich láska je "velmi hluboká" a nejde tedy o chytrý obchodní tah.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám