Hlavní obsah

Barmská cvičitelka si dávala do těla, za zády jí začínal převrat v zemi

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Pondělní puč v Barmě, kdy se moci chopila armáda, mohla jako jedna z prvních zaregistrovat mladá žena, která si v hlavním městě Neipyijtu dávala jako obvykle do těla. Video z cvičení, během něhož je k vidění projíždějící konvoj, se okamžitě dostalo do světa a zaplnilo sociální sítě.

Foto: Profimedia.cz

V Barmě převzala moc armáda.

Článek

Khing Hnin Wai pracuje jako učitelka na střední škole v barmské metropoli. Posledních 11 měsíců rovněž natáčí u kruhového objezdu nedaleko vládní čtvrti fitness videa. Jedno z nich se nyní stalo hitem, když se za zády mladé ženy schylovalo k vládnímu převratu.

Jak je ze záběrů patrné, žena zřejmě neměla o situaci za svými zády ani ponětí a nadále se věnovala své sestavě. Na internetu se později objevily také spekulace o autenticitě videa, jeho pravost však dokládá na facebookovém profilu sama cvičitelka, která sdílela i předchozí videa ze stejného místa, uvedl britský The Guardian.

Na internetu se okamžitě začaly objevovat fotomontáže, které barmskou cvičitelku znázorňují jako svědka dalších historických událostí po celém světě. Khing Hnin Wai tak cvičila už i u zkázy Hindenburgu, nedávno nakoukla také k americkému Kapitolu.

Vojenský puč v Barmě: Vojáci v ulicích, fronty na tržištích, nefungují telefony ani televize

Svět

V asijské zemi se v pondělí ráno chopila moci armáda, hlavní dopravní tepny obsadili vojáci a vytvořili kontrolní stanice. Zadržena byla barmská vůdkyně Su Ťij, jež vyzvala v písemném prohlášení obyvatele k protestům. Lidé se vrhli na tržiště, kde nakupovali zásoby potravin a stáli dlouhé fronty u bankomatů.

Reklama

Výběr článků

Načítám