Hlavní obsah

Banka vyhodila zaměstnankyni, byla příliš atraktivní

Novinky, Dagmar Plecháčová

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

New York

Třiatřicetiletou svobodnou matku Debrahlee Lorenzanovou z New Yorku propustila z pracovního poměru banka kvůli její nepřiměřené atraktivitě. Její vzhled a především styl oblékání odpoutávaly pozornost jejích kolegů, kteří se tak nemohli plně soustředit na práci. Vnadná brunetka podala na banku žalobu.

Článek

V žalobě stojí, že vedení propustilo zaměstnankyni banky poté, co jí bylo řečeno, že její výběr oblečení příliš rozptyluje ostatní pracovníky v kanceláři, především muže.

„Nemohla jsem uvěřit tomu, co jsem slyšela. Řekla jsem, že si snad musí dělat legraci. Příliš jsem je rozptylovala? A koho? Myslím, že moji klienti s tím neměli problém,“ uvedla čerstvě propuštěná bankéřka.

Lorenzanová je původem z karibského Portorika, kde si podle jejích slov na vzhledu nechává záležet většina žen. Upřednostňují prý ženskost a eleganci a ona se nechce halit do neslušivých modelů.

„Jsem zvyklá, že jsou u nás ženy vkusně oblečené, hezky nalíčené a s upravenými nehty i v supermarketech. V bance jsem na sobě mohla nosit klidně pytel a stejně by to bylo špatně. Když to nebyla nevhodná košile, pro změnu kalhoty byly moc úzké. Každý den by si na mě něco našli,“ dodala Lorenzanová na adresu svých nadřízených.

Seznam zakázaného oblečení

Banka dokonce vypsala exotické krásce i seznam oblečení, které by měla přestat nosit. Objevily se v něm mimo jiné úzké sukně, vypasovaná saka nebo roláky.

V prohlášení banky stojí, že se budou rázně bránit, obvinění své bývalé pracovnice odmítají. Údajně však respektují soukromí všech svých zaměstnanců, a proto se ke sporu nehodlají dále vyjadřovat.

Reklama

Výběr článků

Načítám