Hlavní obsah

Bagrista zapadl v bahně, nad hladinou měl jen špičku hlavy

Novinky, vps

Několik hodin bojoval o přežití Australan, který sjel s bagrem do bahnitého jezírka. Zůstal zaklíněný a musel vydržet ve stejné poloze, aby dosáhl nosem nad hladinu a neudusil se. Záchrana přišla až poté, co ho soused uslyšel volat o pomoc.

Foto: Profimedia.cz

Australan udržel těsně nad hladinou svůj nos, aby mohl dýchat.

Článek

Daniel Miller jel se svým bagrem po svém pozemku nacházejícím se asi 300 kilometrů od Sydney. Okraj vodní nádrže ale pod vahou stroje nečekaně povolil a půda se i s bagrem svalila do vody.

Přišpendlený v kabině se jako při józe co nejvíc protáhl, aby dostal nad hladinu alespoň nos.

„Byl jsem uvězněný a musel jsem udržet hlavu nahoře za pomoci rukou. Myslím, že to byla pozice kobry. Nejsem zrovna jogín, ale řekl bych, že jóga mi zachránila život. A také vůle žít,“ uvedl 45letý Australan pro sydneyský list The Daily Telegraph.

Foto: Profimedia.cz

Místo nehody.

Miller vytrvale volal o pomoc, až ho zaslechl soused, který se nacházel o pár set metrů dál. Následně na místo dorazili hasiči, kteří nejprve odčerpali trochu vody a pak se jali muže vyprošťovat. Záchranná akce podle nich trvala dvě hodiny, Millerova manželka ale na Facebooku psala o pěti hodinách.

„Je obdivuhodné, že po tak dlouhou dobu udržel s těmi prohnutými zády nos nad hladinou,“ řekl hasič Steve Howard, který se na záchraně podílel.

Millera transportovala helikoptéra do nemocnice v nedalekém Newcastlu. Byl podchlazený a utrpěl drobná zranění, jinak se mu ale daří dobře.

Reklama

Výběr článků

Načítám