Hlavní obsah

Babička se probrala k životu těsně předtím, než měla být zpopelněna

Novinky, pal

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Sedmdesátiletá Thajka utekla hrobníkovi z lopaty. Za mrtvou ji prohlásili lékaři, prošla si buddhistickým obřadem a čekal ji poslední rituál, než bude její tělo zpopelněno. Její manžel si naštěstí všiml, že choť ještě žije. Místo kremace tak následovala resuscitace.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: Místo kremace čekala sedmdesátiletou Thajku resuscitaceVideo: AP

 
Článek

Findži Sopajornová z Thajska má na krku masivní strumu a v neděli 20. října přestala dýchat. Doktor ji prohlásil za mrtvou a rodinu nechal provést buddhistický pohřeb, při kterém tělo zůstává po tři dny uloženo v rakvi uvnitř chladných chrámových zdí.

Rybář objevil mořský poklad, na potvrzení se načekal

Koktejl

23. října byla rakev naložena na pohřební vůz a odvezena na místo, kde se konal obřad. Jeho vyvrcholením je spálení ostatků zesnulého. Tomu ještě předchází tradiční obřad umývání obličeje, kterého se chopil Findžin 73letý choť Thawin Sopajorn.

Při umývání obličeje své manželky si Thawin všiml, že jeho žena mělce dýchá a pod víčky se jí pohybují oči. Okamžitě volal záchranku. Když zdravotníci dorazili, provedli kardiopulmonální resuscitaci a prohlásili, že Findži je naživu.

Budeme se o ni starat, dokud nezemře, řekl manžel

„Když přestala dýchat a dali jsme ji do rakve, říkal jsem si, že je divné, že její tělo není ztuhlé,“ přiznal se rozradostněný Thawin Sopajorn, že se mu úmrtí jeho manželky od počátku nezdálo.

Desetiletá dívenka vypadá na šedesát, prý za to může karma

Koktejl

Rodina se o ženu v současnosti stará. Fidži je doma a střídají se u ní její příbuzní. Že by opět nabyla plného vědomí, lékaři ovšem neočekávají.

„Jsem rád, že jsem si všiml, že žije. Teď se o ni budeme starat, dokud opravdu neodejde. Kdyby byla zpopelněna zaživa, bylo by to hrozné,“ uzavřel Fidžin manžel Thawin Sopajorn.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám