Hlavní obsah

Australská premiérka oznámila konec světa

Novinky, vps

Australská premiérka Julia Gillardová prokázala jistý smysl pro humor. V minutovém prohlášení bez náznaku úsměvu tvrdila, že se blíží konec světa. Vypadalo to, že také podlehla hysterii kolem údajně se blížícím skonu civilizace, který s odkazem na mayský kalendář někteří určují na 21. prosince. Proslov předsedkyně vlády se ale nakonec ukázal jako reklama na rozhlasovou show.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

Australská premiérka o konci světaVideo: Reuters

 
Článek

„Mí drazí pozůstalí australští spoluobčané, konec světa se blíží,“ začíná premiérka proslov a pokračuje tím, že mayský kalendář je pravdivý. Věhlasní australští vědci to podle jejích slov nebyli schopni potvrdit, ale ona si je jistá, že rozhlasová stanice Triple J má pravdu.

„Ať už konečný úder přijde od krvelačných zombií, pekelných stvoření nebo s triumfem korejského popu, já za vás budu vždy bojovat,“ dodala premiérka.

Ze spotu se nakonec vyklubala reklama na rádiový pořad o konci světa, který mayskou předpověď bere vážně. Proslov Gillardové se záhy setkal se smíšenými reakcemi. Zatímco někteří obyvatelé Austrálie oceňují její smysl pro humor, jiní si zase myslí, že se jednalo o plýtvání veřejnými penězi a také o další zbytečné strašení lidí.

Reklama

Výběr článků

Načítám