Hlavní obsah

Austrálie přišla o zvířecí celebritu. Známého svalnatého klokana srazilo auto

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Byl dost možná jedním z nejznámějších australských klokanů. Samec Whiskers, který proslul svou výškou a svalnatou postavou, však před několika dny pošel poté, co ho srazilo auto. Obyvatelé městečka Bright, v jehož blízkosti se zvíře pravidelně pohybovalo, mu věnovali tichou vzpomínku, uvádí server Daily Mail.

Foto: Profimedia.cz

Ilustrační foto

Článek

Whiskerse mohli lidé nejčastěji vidět v místním volnočasovém areálu Bright Holiday Park ve státu Victoria. O skonu zvířete informovala Tracey Wilsonová, jež spravuje místní komunitní facebookovou stránku. „Celá moje rodina toho klokana milovala, ale setkali se s ním jen moji rodiče,“ napsala. „Táta ho našel po srážce s autem a naneštěstí byl pošlý,“ doplnila.

Wilsonová pak australské mutaci Daily Mailu sdělila, že ho v parku vídala přes léto prakticky každý den. „Když byl v některé dny klid, tak se jen poflakoval na sluníčku,“ upřesnila. Dodala, že Whiskers do parku chodil často a rovněž v doprovodu dalších klokanů. „Táta byl přesvědčen, že to jsou jeho přítelkyně.“

Wilson, který Whiskerse objevil, upozornil městskou radu. Podle něj auto jelo standardní rychlostí 50 kilometrů v hodině. „Nerozumím tomu, že klokan jeho velikosti mohl po srážce utrpět taková zranění, že pošel. Já a moje sestry jsme ho zblízka nikdy nepotkaly, ale milovaly jsme ho,“ řekla Wilsonová o zvířeti a označila ho za něžného obra.

Některé druhy klokanů mohou skutečně dorůst i dvou metrů, přičemž váží až 100 kilogramů. Podle Daily Mailu jsou jejich největší hrozbou lidé, kteří je buď loví, nebo je srazí autem.

Dva klokani se porvali u cesty, řidička je příliš nezajímala

Koktejl

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám