Hlavní obsah

Australanka poznala otce svého dítěte až po porodu. A je z toho láska

Lovestory jako z románu zažila Australanka původem z Londýna Aminah Hartová. Poté, co se jí narodila dcera pomocí umělého oplodnění, rozhodla se anonymního dárce spermatu vystopovat na internetu. Nejen že se jí povedlo otce najít, oba se do sebe navíc zamilovali a nakonec se i vzali.

Foto: Rodrigo Abd, ČTK/AP

Ilustrační foto

Článek

Svého nyní už manžela Scotta Andersena potkala Hartová v roce 2013, tedy až rok po tom, co porodila jejich dceru Leilu.

Pro umělé oplodnění se rozhodla po smrti svých dvou synů Marlona a Louise, kteří oba trpěli vážnou genetickou vadou postihující strukturu kosterních svalů.

Aminah si Scotta, farmáře žijícího na jižním pobřeží Austrálie, vybrala z pěti možných dárců. Oplodnění se povedlo a 14. srpna 2012 se jí narodila Leila.

Po dlouhém hledání dárce společně se svou matkou našla. Prostřednictvím agentury ho oslovila. Když se poprvé viděli, okamžitě mezi nimi přeskočila jiskra. O rok později ji Scott v den narozenin jednoho ze zesnulých synů požádal o ruku.

„Šel ven koupit Leile mléko a vrátil se se zásnubním prstenem. Bylo to opravdové překvapení. Obvykle totiž výročí smrti a narozenin svých synů trávím v klidu,“ řekla Hartová.

O dvanáct měsíců později měl pár skromnou svatbu v okruhu blízkých přátel a rodiny. Aminah, která nikdy nevěřila na osud, tvrdí, že bylo neuvěřitelné štěstí najít štědrého a milujícího partnera, který bude Leilu milovat stejně jako ona.

Vydala také knihu, která popisuje jejich nečekaný milostný příběh. Nese název „Jak jsem poznala vašeho otce“.

Reklama

Výběr článků

Načítám