Hlavní obsah

Australan vyrábí z víček umělé ruce pro děti

Novinky, tcs

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Konečně našla plastová víčka smysluplné uplatnění. Sean Teer je zakladatelem australské společnosti, která sbírá víčka po celém kontinentu a pomocí 3D tiskárny z nich vyrábí náhradní ruce různých tvarů a barev, které jsou určeny dětem.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: Umělé ruce z víčekVideo: AP

 
Článek

Mnoho zemí má programy na recyklaci plastových víček. Velmi často však víčka skončí na skládkách nebo je jejich opětovné použití příliš drahé nebo neefektivní. Australan Sean Teer přišel na způsob, jak dát vyhozeným plastovým víčkům větší smysl.

Pomocí technologie 3D tisku vyrábí z plastových víček barevné umělé končetiny různých tvarů a barev. Ruce se sice nemohou vyrovnat nejnovějším trendům v protetice, ovšem k drahým high-tech končetinám se stejně většina dětí nedostane.

„Je to pro ně skvělé. Víte je to o psychice,“ uvedl Teer. Umělá končetina je pro handicapované děti nesmírně důležitá. Naučí se dělat věci, které doteď dělat nemohli.

Dobrovolníci, kteří sbírají v Austrálii plastová víčka a odevzdávají je na více než dvanácti místech po celé Austrálii, vědí, že opravdu pomáhají. „Jsme rád, že můžu přispět něčím malým, aby byl svět lepším místem,“ uvedl jeden z dobrovolníků Tim Miller.

Reklama

Výběr článků

Načítám