Hlavní obsah

Australan odkázal svým psům statisíce dolarů

MELBOURNE

Zemře-li majitel, stávají se jeho psi často bezdomovci. Z australských domácích miláčků Wagse a Deefy se naopak stali boháči, protože jim jejich majitel odkázal 700 000 australských dolarů (8,6 miliónu korun), napsal list The Sydney Herald Sun.

Foto: Profimedia.cz

Článek

Podle poslední vůle muže, jehož jméno zprávy neuvádějí, stráví psi zbytek života v luxusním pětihvězdičkovém zvířecím rekreačním středisku severně od Melbourne. Za 5000 australských dolarů měsíčně si budou Wags, devítiletý kříženec teriéra a Deefa, desetiletý kříženec corgiho, užívat týdenní pedikúru, pravidelné masáže i služby osobního trenéra. Spát budou ve sloupkové posteli v ložnici vybavené televizí a klimatizací.

Pokud je pobyt uvnitř omrzí, mohou se projít kolem laguny nebo vyrazit do "country klubu", kde mají k dispozici travnaté i písečné dráhy na běhání a venkovní plavecký bazén. Po jejich smrti připadnou zbylé peníze dvěma charitativním organizacím na ochranu zvířat.

Nejsou to ovšem jen majitelé psů, kteří občas překvapí zněním své poslední vůle. Zmínit lze například australskou matku, která byla tak nespokojená s tím, za koho se její dcera provdala, že se rozhodla zničit její vztah doslova z hrobu. V poslední vůli otevřené v loňském roce uvedla, že dcera dostane mnohamiliónové dědictví jen v případě, že se s manželem rozvede.

O dva roky dříve k obdobnému kroku sáhla jiná matka, která odkázala svému synovi dům pod podmínkou, že se nikdy neožení ani nenaváže nějaký vztah. Pokud tuto podmínku poruší, bude dům vydražen a výtěžek půjde na charitu.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám